Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förändring till det sämre

Innan datorn planerade våra jobb, så planerade vi själva.

Annons

Då...

...försökte vi få kontinuitet hos brukarna, så de inte behövde möta så många personal per dag och vecka.

...planerades dagarna för personalen så det inte blev så väldigt tungt för någon, utan jämnare arbetsfördelning och vi fick hjälpa varandra om det behövdes.

...skulle vi ha och hade ett miljötänk: ekodriving, källsortering, samåkning med mera.

...planerades arbetsrutterna så vi inte behövde gå eller åka fram och tillbaka, så mycket (det sparade både tid och miljö).

...visade enkäter som kommunen skickade ut till brukarna att de var nöjda med hemtjänsten.

...fanns arbetsglädje och logiskt tänkande och kommunen hade inte miljoner i underskott.

Nu...

...kan brukaren få olika personal vid alla besöken, vilket skapar otrygghet (för både brukare och personal) och är en risk, när det inte är någon kontinuitet då brukare och personal kanske inte känner varandra.

...får vi inte hjälpa varandra och vi kan ha flera duschar och städningar per dag, även om vi har larmet. När vi går ut från en brukare ska vi i många fall vara hos nästa på samma klockslag.

...vet vi inte vilken jobbmobil en annan personal har, eller vilken brukare andra har på nästa besök, ifall vi behöver nå någon.

...får vi inte byta ett besök till en brukare som blivit planerad på oss om vi till exempel inte hittar. Då ska vi använda gps som vi inte fått någon information om hur den funkar och flera av oss personal har aldrig använt en sådan.

...fungerar inte samåkning vid dubbelbemanning hos brukare eller handling, utan vi måste åka i flera bilar på grund av att senare besök är planerade för nära inpå.

...kan vi få åka fram och tillbaka flera gånger till olika brukare på olika områden, centralt och till byar runt omkring, vilket medför att miljön far mer illa.

...går kommunen massor med pengar back... miljoner pratas det om.

Personal på hemtjänsten, Ovanåkers kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons