Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förakt mot företagare

Två ledande socialdemokrater i Ljusdal, Stina Michelson och Leif Persson, skrev (17/4) om avigsidor med privatisering. Både detta debattinlägg och tidigare debattinlägg från Michelson och Persson genomsyras av ett förakt mot företagare och en lovsång för de kommunala verksamheterna.

Annons

I deras senaste debattinlägg har taktiken nu övergått till ren skrämselpropaganda i välkänt socialdemokratiskt manér. Nu tar man ett konkret exempel om städning i en av skolans lokaler för att bevisa hur illa det kan gå om kommunen väljer att privatisera delar av sin verksamhet.

Jag vill påminna er om konsultföretaget Swecos utredning angående gata/park och den svidande kritik som konsultföretaget lämnar i sin rapport. Är det dessa ineffektiva och resursslösande verksamheter som ni vill värna om?

Det finns naturligtvis både bra och dåliga privata företag likaväl som det finns bra och mindre bra kommunala verksamheter. Vad som skrämmer mig är Socialdemokraternas i Ljusdal mycket negativa inställning till det privata näringslivet. Privata företag målas ut som rena slavdrivare där vinsten är den enda drivfjädern för att driva företag.

Jag har i över 40 år arbetat med småföretag och jag vet att de allra flesta företag är mycket måna om sin anställda och inser också värdet av att ha en bra personalpolitik. Ljusdals kommun behöver flera arbetstillfällen för sin överlevnad och framför allt arbetstillfällen inom det privata näringslivet! Det är här som tillväxten skapas, glöm inte detta, Michelson och Persson.

Bodil Eriksson (FP)

egen företagare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons