Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För stor f-klass

Som förälder till barn på Björktjära skola ställer jag då mig följande fråga: Har skolan verkligen skyldighet att ta emot fler elever, när det tydligen finns plats på närliggande skolor och det redan nu är upp emot 30 elever i många klasser?

Annons

Det är nu bestämt att Växsjö skola kommer att läggs ner. Den 20/2 fanns en insändare i ämnet. Där står bland annat att det är Björktjära skola som gäller vid en nedläggning av Växsjö skola och att man inte tänker acceptera det faktum att det är fullt på Björktjära skola. Som förälder till barn på Björktjära skola ställer jag då mig följande frågor: Har skolan verkligen skyldighet att ta emot fler elever, när det tydligen finns plats på närliggande skolor och det redan nu är upp emot 30 elever i många klasser?

I kommande förskoleklass kommer det att bli över 40 barn, visserligen kommer gruppen att delas till två klasser, men det är likafullt drygt 40 barn. Hur bra blir egentligen barnens arbetsmiljö med så stora klasser? Kommer klassrum och övriga lokaler att räcka till? Blir det kanske moduler på skolgården? Var ska barnen då leka? Vi som har barn på Björktjära skola värnar ju också om våra barns bästa!

Maria Arousell

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons