Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För snabba slutsatser om polisen

Svar till Orolig invånare (27/1).

Annons

Jag vill inleda med att säga att det först och främst är beklagligt att du inte tar reda på alla fakta om händelsen innan du väljer att skriva en insändare där du dessutom kritiserar polisens agerande utifrån dina egna fria tolkningar och fördomar.

För att kunna få en så objektiv bild som möjligt av händelsen så kanske du borde vänta tills domen från tingsrätten vunnit laga kraft och sedan läsa domen. Då kan du se hur tingsrätten tolkade händelseförloppet och hur situationen med största sannolikhet verkligen utspelade sig. Eller har du kanske redan en bild klar för dig på förhand om hur polisen agerar i alla situationer, baserat på dina egna fördomar gentemot polisen?

Om du "Orolig invånare" inte förstått det, så har artikelförfattaren, Anneli Clemente, sammanfattat vad som framkommit i rättegången i stora drag och hon har alltså inte skrivit ut exakt hur själva händelsen utspelade sig eller exakt allt som framkom under tingsrättsförhandlingen.

Vad gäller din fråga; "Var finns polisens empati?", så skulle jag vilja vända på den och fråga dig; var finns din empati för polisen? Det var faktiskt så i den här situationen att polisen tog den äldre brodern åt sidan och försökte prata med honom, men han var då väldigt aggressiv och skrek att han skulle döda en annan person och när polisen då bestämde sig för att omhänderta brodern gick både han själv och hans yngre bror till våldsamt angrepp mot polisen som då blev tvungen att agera i nödvärn.

Så var finns din empati, när den äldre av bröderna fällde den ena polisen till marken och höll fast polisens huvud samtidigt som han slog flera knytnävsslag mot polisens huvud?

Jag tycker det är synd och skam att du försöker svartmåla polisen på detta sätt genom att förvränga fakta.

All heder åt polisen i Ljusdal, ni gör ett bra jobb.

Vän av ordningen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons