Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För öppenhet och mot protektionism

Valet till Europaparlamentet den 7 juni kommer att avgöra hur framtidens EU kommer att utformas. Få svenskar väljer att rösta i valet trots att EU påverkar mycket av den vardag som vi lever i.

Annons

EU är i dag en församling med över en halv miljard människor i 27 länder. Därför blir EU den arena där medlemsländerna gemensamt kan arbeta för att göra Europa lite friare och lite öppnare. EU är en möjlighet för länder att gemensamt ta ansvar för gränsöverskridande problem som brottslighet, miljö och fri rörlighet av varor och tjänster.

Mot det står en samlad men oenig vänster. De vet inte direkt vad de vill, om de vill vara med eller inte, men använder EU till att i detaljreglera människors vardag. De tror helt enkelt att politiker har möjlighet att säga åt människor vad som är bäst för dem.

Moderaterna har en annan idé, EU ska vara den samlade kraften mot de problem som finns över våra gränser. De moderata Euparlamentarikerna har varit drivande i många frågor rörande miljö, rörlighet och integritet. Det var Moderaterna som var drivande i att ta fram ett gemensamt paket till det som hoppas bli ett historiskt klimatmöte i Köpenhamn i december. Det var moderata parlamentariker som drev fram ett program mot tusentals skadliga kemikalier. Moderaterna har öppet kämpat för den fria rörligheten, för gemensam handel och mot protektionism i den tid när världen behöver det minst av allt.

Europavalet avgör din och min framtid. Det är dags att du tar ställning, för en politik som står för öppenhet, rörlighet och samarbete för att lösa gemensamma problem, eller en politik som står för regleringar, skapande av hinder och onödig byråkrati.

Thomas Böhlmark

Moderata ungdomsförbundet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons