Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För höga krav för Mitt Hjärta

Jag kan inte se att Mitt Hjärta utesluts från budgivning, men med den kravställning som preciseras klarar företaget inte själva den ekonomiska biten, men där finns möjligheter till samarbete med annan aktör.

Annons

I samband med min tidigare insändare angående utarrenderingen av Bollnäs sjukhus, blev jag uppringd av landstingsrådet Hannah-Karin Linck. Vi hade ett konstruktivt och mycket bra samtal, såväl angående den förestående upphandlingen som gällande vårdfrågor i allmänhet. Jag har nu även fått tillfälle att i lugn och studera förfrågningsunderlaget, och finner att jag kan ha dragit förhastade slutsatser, beroende av dåliga erfarenheter gällande tidigare förändringar i vården.

Förfrågningsunderlaget är, som jag kan bedöma, mycket genomtänkt både när det gäller kvalitetskrav såväl som prisbild. Det ställs stora krav på den som ska sköta verksamheten men så ska det också vara, för att inte människors väl och ve ska riskeras på det sätt som varit fallet vid tidigare förändringar. Jag kan heller inte se att Mitt Hjärta utesluts från budgivning, men med den kravställning som preciseras klarar företaget inte själva den ekonomiska biten, men där finns möjligheter till samarbete med annan aktör. Överraskande, men väldigt trevligt när en politiker väljer att ta personlig kontakt. Det finns tydligen lite hopp för Bollnäsregionen trots allt.

Tommy Löberg

Rengsjö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons