Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folksam har tappat förankringen

Folksams avveckling av en försäkring till förmån för efterlevande är ett svek mot hela tanken som genomsyrar de äldre generationerna att inte ligga de efterlevande till last.

Annons

I dag finns den mest populära medlemsförmånen i SKPF, möjligheten att teckna bra billiga medlemsförsäkringar. Mycket oroande är Folksams beslut om avveckling av grupplivförsäkringen. Enligt uppgift lär det bero på att ersättningarna, som betalas ut, är högre än premieinkomsterna, det vill säga, att försäkringen går med förlust, trots ökade höga premier.

Folksam måste inse att nuvarande grupplivförsäkring fyller ett stort behov. Över 2/3 av SKPF:s medlemmar har tecknat försäkringen och ett stort antal medförsäkrade. Folksam vill beröva medlemmarna en av de mest populära försäkringarna, som SKPF erbjuder sina medlemmar. Hur ska nu medlemmarna sörja för sina efterlevande? Det finns redan i dag försäkringsgivare som erbjuder i vissa fall billigare grupplivförsäkringar.

Att försäkringen skulle vara olönsam låter mycket märkligt, pensionärerna blir allt fler, som lever allt längre. Det indikerar snarare att det skulle bli fler i framtiden som tecknar försäkringen och som betalar premier under längre tid.

Folksams avveckling av en försäkring till förmån för efterlevande är ett svek mot hela tanken som genomsyrar de äldre generationerna att inte ligga de efterlevande till last. Det är en mycket gammal föreställning som inte avtagit med åren. Många medlemmar har betalat till försäkringen många, många år både under arbetslivet och under sitt pensionärsliv. Folksam visar här en okänslighet som bara en organisation kan göra som tappat kontakterna med sina äldsta kundgrupper.

SKPF avd 116 Ljusdal

Tord Björck, ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons