Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkets hus är redan en mötesplats!

Har följt skriverierna i tidningen angående Hudiksvalls Folkets hus framtid. Många förslag har lagts fram av Hudikbor som vill se en mötesplats för alla möjliga forum. Musik, litteratur, föreläsningar, teater, konferenser med mera är ord som återkommer. Spännande skisser på ny exteriör/interiör och kanske ett nytt namn på byggnaden?

Annons

Det jag inte förstår är var dessa människor varit under alla år? Rätta mig om jag har fel men visst har väl Folkets hus alltid varit en plats för, just det, musik, litteratur, föreläsningar, teater, konferenser med mera. Privatpersoner, föreningar, krögare, alla har haft möjlighet att skapa arrangemang.

Det handlar snarare om det gamla vanliga problemet, att när det väl ordnas något så sviker publiken. Att bygga om, döpa om och putsa fasaden ändrar tyvärr inte det faktum att om vi ska ha en levande mötesplats inom väggarna för denna byggnad så heter lösningen engagemang. Huset står där redan med fullt lämpliga lokaler. Visst man kan säkert se över, modifiera och anpassa men att det skulle råda brist på lokaler håller jag inte med om.

Några har under åren försökt skapa arrangemang av olika slag, inte bara på Folkets hus, ofta efter påstötningar från till exempel ungdomar och som sedan stått med tomma lokaler för att folk, ung som gammal, inte orkat masa sig ut. All respekt för att man inte kan eller vill gå på alla arrangemang men det visar med all önskvärd tydlighet att det inte handlar om bristen på lokaler utan intresse från allmänheten.

För att göra ett långt inlägg kort: Ett nytt spännande yttre förändrar inte det faktum att det handlar om engagemang. Utnyttja det som finns, ett helt hus fullt av förutsättningar och möjligheter.

Stilton

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons