Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folk har inte blivit friskare

Alliansen jublar över att kostnaderna för sjukförsäkringarna minskat drastiskt. Man ska inte låta sig luras tro att folk blivit friskare, utan det är systemet som ändrats för att minimera utbetalningarna.

Annons

Svar på insändaren från Per A. Nordgren (M) ordförande i Nordanstig Bengt Alm (M) vice ordförande i Nordanstig Zita Eriksson (M) ordförande i Hofors Lars Molin (M) ordförande i Ljusdal Greger Ljungren (M) ordförande i Söderhamn (21/9).

Att en sänkning av skatten skulle generera fler arbeten har inte synts några tecken på.

En medelinkomsttagare har fått lite mer i plånboken men kommer knappast att öka konsumtionen, snarare att man i dåliga tider sparar mer, det finns det tidigare bevis på. Dessutom har man fått ökade utgifter för bland annat höjda a-kasseavgifter så skattesänkningen har till viss del ätits upp. Skattesänkningarna har också de sämst ställda fått betala, då tänker jag på arbetslösa, sjuka och pensionärer. Alliansen jublar över att kostnaderna för sjukförsäkringarna minskat drastiskt. Man ska inte låta sig luras tro att folk blivit friskare, utan det är systemet som ändrats för att minimera utbetalningarna.

För kommunerna kommer detta att innebära ökade kostnader genom familjeförsörjningsstöd för de som helt hamnar utanför socialförsäkringarna.

Nästa våg kommer efter årsskiftet för dem som haft tidsbegränsad sjukersättning och nu får den indragen. Har man varit borta mer än fem år från arbetsmarknaden har man inte rätt till a-kassa, då finns inte mycket annat att göra än att söka hjälp på socialkontoret. Där kan man börja prata om det utnötta ordet utanförskap som alliansen nu bidrar till att öka ytterligare med allt hårdare levnadsvillkor för de redan värst drabbade.

Höginkomsttagare som tjänar mest på skattesänkningarna kommer ju knappast heller att öka sin konsumtion, de har ju redan tidigare kunnat köpa det de vill. Dessutom måste man ju fråga sig hur man kan låna pengar för att betala dessa skattesänkningar?? Att kalla detta för att ta ansvar är ju helt ofattbart. I dag är statsskulden 120 000 kronor per invånare.

Det är med fasa man väntar på vad alliansen tänker hitta på innan nästa val.

Hoppas att svenska folket nu tänker sig för inför valet 2010.

Söderhamns Socialdemokratiska förening

genom

Bengt-Olof Hedman (S)

Sven-Erik Lindestam (S)

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons