Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Följer banken lagen?

Med vilken rätt kan banken hindra mig från att hämta mina egna pengar på banken och med vilken rätt kan de neka att ta emot mina kontanter som jag vill sätta in på banken? undrar skribenten.

Annons

Mynt och sedlar är ett lagligt betalningsmedel. Banker och vissa finansinstitut har rätten att hantera och förmedla dessa lagliga betalningsmedel. Banken förmedlar sedlar via sina bankomater. Själva uppfyllandet av sedlar i bankomaterna har delegerats till några säkerhetsföretag, men ansvaret måste finnas hos respektive bank. Några banker tar emot mynt och sedlar i sina insättningsapparater. Andra har värdefack där sedlar och mynt kan lämnas mot en avgift. Banken hanterar alltså redan i dag både sedlar och mynt, antingen direkt eller via sina ombud.

Min bank hanterar mina pengar. Vill jag använda dessa måste jag betala en avgift för ett plastkort som jag sedan kan använda att betala med, eller för att hämta sedlar i en automat. Jag måste alltså betala för att få använda mina egna pengar, medan banken tjänar pengar på att låna ut mina pengar mot avgift.

Med vilken rätt kan banken hindra mig från att hämta mina egna pengar på banken och med vilken rätt kan de neka att ta emot mina kontanter som jag vill sätta in på banken?

Jörgen Rystedt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons