Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler poliser behövs i trafiken

Återigen har den så kallade "dödens väg", norr om Bollnäs, blivit omskriven. Men efter midsommarhelgen måste väl tio-öringen ha fallit ner och sanningen om varför det händer så många olyckor på denna vägsträcka.

Annons

Det var en hel del som miste sina körkort, samt fick stora hål i sin plånbok. Men det är inte enbart den vägsträckan som det körs för fort på, det är likadant överallt.

Men vore vår mest ineffektiva myndighet, polisen, ute och anordnade hastighetskontroller samt förbjöd, de i dag så populära, gps:arna som varnar för kameror och till och med de efterföljande så kallade traffipaxbilarna, skulle nog trafikbilden förändras.

Det pratas och skrivs mycket om mitträcken. Men dessa ställer till med mycket elände också. Hinner inte chanstagaren ta sig förbi, så hamnar denne ofelbart i räcket med olycka som följd för bakomvarande bilister. Men så länge bilisterna inte respekterar lagar och förordningar så kommer olyckorna att bestå.

Polisen i Gävleborgs län måste bli mer på alerten och vara ute på fältet, så kanske vi kan slippa tal om att "bara man kommer in i detta län så är det bara att gasa på, snuten bryr sig inte".

L.B. J-sson

Edsbyn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons