Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler arbetsförmedlare

Eget arbete och försörjning är avgörande för att människor ska må bra och utvecklas. För att skapa fler arbetstillfällen har alliansregeringen under mandatperioden genomfört flera viktiga reformer.

Annons

Det handlar exempelvis om halverade arbetsgivaravgifter för personer under 26 år, en ny lärlingsutbildning och förlängd möjlighet att visstidsanställa.

Trots detta är ungdomsarbetslösheten fortfarande skrämmande hög. Det beror i stor utsträckning på den globala finanskrisen. Men det finns samtidigt mer att göra för att sänka trösklarna till arbetsmarknaden för unga.

Inom den arbetsmarknadspolitiska forskningen är man överens om att lägre ingångslöner och flexiblare arbetsrätt underlättar för unga människor att ta sig in på arbetsmarknaden.

Centerpartiet föreslår därför att Las (Lagen om anställningsskydd) bantas och att det införs avstampsjobb med anpassade ingångslöner. Därtill är det viktigt att förbättra matchningen mellan arbetsgivare och arbetstagare.

Vi vill därför öppna för fler arbetsförmedlare. Med en sådan reform blir det möjligt för olika förmedlare att specialisera sig på exempelvis unga som kommer direkt från gymnasiet och unga som har genomgått högskoleutbildning.

Alliansregeringen har gjort mycket, men mycket återstår ännu att göra.

Ingrid Olsson (C)

Tommy Olsson (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons