Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler arbeten vår största utmaning

Annons

Vi Socialdemokrater i Hudiksvalls kommun kommer efter en valseger i kommunen 19 september att fortsätta jobba för att mildra effekterna av den massarbetslöshet som skapats av den borgerliga kartellen i riksdagen. Det blir naturligtvis mycket lättare i och med att den rödgröna alliansen tar makten, men också vi lokalt måste jobba hårt för att klara de utmaningar som det innebär att vända dessa massarbetslöshetssiffror.

Vi kommer att fortsätta den samverkan vi påbörjat mellan kommunen, arbetsförmedlingen och ytterligare förstärka vårt samarbete med näringslivet.

Vi kommer att stötta de sociala företagen i deras ansträngningar att skapa varaktig sysselsättning, fortsätta satsningen på utbildningar som stämmer överens med näringslivets och den offentliga sektorns behov av kompetent arbetskraft.

Vi avsätter, i årets budget, pengar för att kunna utveckla hamnområdet till att bli ett av de attraktivaste områdena i regionen för företagande, boende och rekreation.

Vi kommer att fortsätta att tillsammans med Ericsson utveckla bredband och bredbandstjänster i det så kallade Gunillaprojektet.

Vi kommer också att arbeta för att bibehålla servicen i glesbygden.

Fler jobb betyder bättre ekonomi. Då kan vi höja kvalitén i sjukvården och i skolan och minska de ökande klyftorna. Det är smartare att lösa problem tillsammans än att som nu ställa friska mot sjuka, yngre mot äldre, män mot kvinnor och arbetslösa mot dem som har arbete. Vi tjänar alla på solidaritet och rättvisa. För att vi ska klara detta så behövs ett regeringsskifte i riksdagen 2010.

Sven-Åke Thoresen (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons