Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finns ingen demokrati?

Den 26 maj var det möte på Folkets Hus angående Kvarndammen.

Annons

Där fick vi bybor tala med Ljusdals kommuns advokat för första gången, om vad vi tyckte om utrivningen av dammen.

Vi som var på mötet i Tallåsen hade ett gemensamt svar till advokaten om att vi ville ha dammen kvar och en vattenspegel. Så långt var demokratin bra, men så hände det något som fick några av oss bybor att reagera.

På fullmäktige den 30 augusti ställde Jan Hedlund frågan om var Kvarndammens ärende ligger?

Marit Holmstrand svarade att hon pratat med advokaten i början av augusti och fått svaret att ansökning om utrivning pågår och ska redovisas till länsstyrelsen till hösten och även till kommunen för samråd.

Det vi undrar över är vart tog resultatet av mötet vägen, vilket av advokaten antecknades och det protokoll som skulle skickas till Stig Andersson, som i sin tur skulle förankra dessa svar hos oss bybor. Vi har talat med Stig och han har inte sett till några handlingar.

Vi förväntar oss det ytterligare möte som advokaten skulle ordna, innan man börjar med utrivningsalternativ till miljödomstolen.

Hur blir det med kostnader för utrivningen, det är en fråga som många ställt till Marit Holmstrand och Harald Noréus. Det kan ingen av dem svara på.

Vi tycker att när ledande politiker inte har några svar, utan säger gång på gång att utrivningsalternativet är det billigaste och dessutom inte kan redovisa dessa kostnader, så blir inte detta trovärdigt.

Vilka signaler ger det till folket när politiker inte sätter sig in i frågor av denna storlek utan säger att man måste lita på tjänstemännen?

Vi bybor vill ha reda på kostnaden för reparation alternativt utrivning. Det blir nog en större kostnad än vad Stenegård någonsin dragit.

Är det kanske så att vi blir överkörda igen, trots att vi i Tallåsen vill något annat än vad Socialdemokraterna och Folkpartiet vill.

Vart har demokratin i dessa partier har tagit vägen?

Mötesdeltagare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons