Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fina resultat för Bollnäs grundskolor

Av de elever i Bollnäs kommun som gick ut grundskolan i våras var 94,2 procent behöriga att söka ett nationellt program på gymnasieskolan. Det är bättre än riksgenomsnittet och bäst bland kommunerna i länet.

Annons

Av de elever i Bollnäs kommun som gick ut grundskolan i våras var 94,2 procent behöriga att söka ett nationellt program på gymnasieskolan. Det är bättre än riksgenomsnittet och bäst bland kommunerna i länet. I Bollnäs är Gärdesskolan bäst med 96 procent behöriga!

Partisekreterare Lennart Sjögrens (KD) uttalande i Ljusnan den 1 december efter besöket på friskolan Lust & Lära är alltså inte representativt för den kommunala skolan i Bollnäs. Dessutom syftade hans uttalande på andelen elever med fullständiga betyg, vilket inte är detsamma som elever med behörighet. I många kommuner i landet är det så många som var femte elev som lämnar grundskolan utan fullständiga betyg.

Enligt den preliminära statistiken från Skolverket har fler än var tionde elev som gått ut grundskolan våren 2009 inte godkänt betyg i kärnämnena svenska, engelska eller matematik. Det innebär att de inte är behöriga till att söka till gymnasiets nationella program.

I Bollnäs är den kommunala skolan framgångsrik och jag är stolt över att vara skolpolitiker i Bollnäs. Vi är bäst i länet vad gäller behörighet till gymnasieskolan.

Anders Bergsten (KD)

2:e vice ordförande barn- och utbildningsnämnden i Bollnäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons