Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fick mycket riktigt ökad förståelse för polisyrket

Under min pågående utbildning till specialistsjuksköterska, fick jag förra veckan möjlighet att följa med två poliser under ett arbetspass, skriver insändaren som då förstod vidden av polisyrket.

Annons

Detta för att få en ökad förståelse för varandras organisationer vid framtida samarbeten. I sällskap av dessa poliser fick jag mycket riktigt en ökad förståelse, både till vårt framtida samarbete, men också till varför de slåss mot sin egen organisation om bättre löner och bättre villkor. De går till jobbet och blir hatade enbart för att de gör sitt jobb, för att de gör ett bra jobb för att de behåller både lugn och sin professionalitet oavsett vad som skriks i deras ansikte. Är inte det värt något?

Om allmänheten har svårt att visa sin tacksamhet för vad de faktiskt gör, måste det synas på något annat sätt. Ändå händer det ingenting med vare sig löner eller arbetsvillkor. Hur kan något så fundamentalt viktigt för samhället inte ges den status, uppskattning och framförallt den respekt som förtjänas? Detta samtidigt som politiker talar om att vi behöver fler poliser.

Malin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons