Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Femininsm handlar om lika rättigheter för alla

Feminism handlar inte om att ta bort det manliga eller kvinnliga.

Annons

Feminism handlar om att man ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett vilket kön man tillhör.

I genomsnitt tjänar kommunalt anställda män 19 183 kronor mer per år än kommunalt anställda kvinnor. (SCB 2013). Många kvinnor är fortfarande, 2015, dubbelarbetande och tar huvudansvaret för hem och barn. För att klara det är det många kvinnor som arbetar deltid eller inte får möjlighet att gå upp i heltid. Detta gör att den framtida pensionen blir låg, trots att kvinnan både förvärvsarbetat och tagit huvudansvaret för hemmet och barnen.

För att vi ska komma en bit på vägen mot ett jämlikt samhälle måste kvinnorna få rätt till heltidsarbete med samma lönevillkor som männen.

Miljöpartiet vill att Söderhamns kommun skall vara ett föredöme i jämställdhetsarbetet så att män och kvinnor får lika rättigheter och möjligheter i såväl arbetsliv som privatliv. Miljöpartiet vill att Söderhamns kommun gör en extra satsning på att höja lönerna i de kvinnodominerade yrkena och ger alla anställda rätt till anställning på heltid. Att satsa på att ta bort skillnaderna och villkoren för olika könstillhörighet, det är feminism i praktiken.

Claes B. Jacobson

Lokalt språkrör Miljöpartiet de gröna i Söderhamn

Bengt Samuelsson

Sammankallande Miljöpartiet Distrikt Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons