Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Felriktad kritik?

Är det inte dags för en offentlig ursäkt från kommunchefen för alla de påhopp som fastighetsgruppen i allmänhet och dess chef i synnerhet fått utstå i media.

Annons

Återigen angriper kommunchefen och politikerna fastighetsgruppen och dess chef, Torbjörn Falkeborn. Kritiken riktar sig som tidigare mot långsam handläggning, tröghet i arbetsprocesserna och att mot uppdrag inte verkställs.

Då Falkeborn, troligtvis av lojalitet mot sin arbetsgivare, väljer att inte bemöta dessa påhopp så väljer jag att göra det.

I vintras kritiserades fastighetsgruppen i allmänhet och Falkeborn i synnerhet för att några byggnadsprojekt inte kommit i gång enligt den tidplan som politikerna lovat. Det framkom aldrig att politiska beslut saknades för att starta projekten! Är det rimligt att lasta Falkeborn för att han inte vill starta projekt på tiotals miljoner innan det är klart att han kan betala för dem?

Vad det gäller trögheten så kan det förklaras med att när fastighetsgruppen bildades förekom ingen nybyggnation i praktiken. Utifrån den bakgrunden beslutades att fastighetsgruppen inte fick växa till en fastighetsavdelning.

I och med att Falkeborn utsågs till teknisk chef så har fastighetsgruppen i praktiken minskat antal tjänstemän. I dag bygger kommunen projekt efter projekt och inte bara för egen verksamhet utan även för industri, myndigheter, friskolor. Detta utöver ursprungliga uppdrag. En kraftigt ökad arbetsbelastning på en liten organisation medför naturligtvis att projekt blir lidande.

Men hur kan detta bli Falkeborns fel när han inte får förstärka organisationen med ytterligare personal?

Att projekt blivit liggande beror sannolikt på att nya projekt tillkommit utan att nya pengar tillförts. Då pengarna inte räcker till allt så måste det prioriteras. Men inte är det väl fastighetsgruppen som har gjort dessa prioriteringar? Är det inte dags för en offentlig ursäkt från kommunchefen för alla de påhopp som fastighetsgruppen i allmänhet och dess chef i synnerhet fått utstå i media. Det kan väl inte anses rimligt att lasta anställda för beslut som de inte har rådighet över, eller vad tycker du, Leopold?

Tomas Sjölund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons