Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Felriktad integritet

Det är en märklig värld vi lever i ! Min far bor på ett äldreboende i Hudiksvall där han tas om hand på ett otroligt bra sätt av personalen. Problemet är att han är gravt senildement och ibland lyckas ta sig ut från boendet.

Annons

Vid dessa tillfällen börjar han att "promenera" runt på stan. Nu frågar sig vän av ordning: kan inte personalen ta och återbörda honom till äldreboendet? Nej, se den gubben gick inte! Varför? Jo, personalen får inte inkräkta i de boendes integritet! Allt enligt herrarna och damerna på Socialstyrelsen! Man undrar ju två saker: har de styrande någon som helst erfarenhet demensvård? Samt: vad har en gravt dement 89-årig man för behov av integritet?

Det som sker när en dement åldring "rymmer" från äldreboendet är att personalen får följa efter åldringen, kanske i timtal, ute på stan för att hålla "koll" på honom eller henne, utan att kunna tvinga dem tillbaka till äldreboendet. Detta medför att övrig personal på äldreboendet tvingas utföra den "förföljande" personalens arbete. Underlättar detta åldringsvården?

Ingemar Persson

Bjuråker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons