Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Felaktig slutsats av Gullefors

Bo Gullefors skyr inga metoder för att misskreditera dem som inte godkänner de teorier om livets uppkomst och utveckling som kallas vetenskap (
26/3
), skriver Jerker Sjölander.

Annons

Han beskyller undertecknad för att inte godkänna något som vetenskap om det inte har stöd i Bibeln, vilket är en helt felaktig slutsats. Då jag studerade vetenskapsfilosofi fick jag lära mig att kriteriet för sann vetenskap är att det är klart bevisat och att den påstådda utvecklingen går att upprepa experimentellt. Om det överensstämmer med Bibeln eller inte påverkar inte dess vetenskapliga dignitet. Men det har visat sig vara svårt att finna motsägelsefulla fakta mellan genuin vetenskap och biblisk information.

Gullefors klassificerar den bibliska berättelsen om Syndafloden och Noa som en saga, trots att den är betydligt mera trovärdig än den sagolika hypotes som går under beteckningen evolution och påstås förklara det fullständigt omöjliga i att livet och tillvaron härstammar från absolut ingenting, men trots detta blivit någonting, som för närvarande är så enastående komplicerat att ingen intelligent människa ännu lyckats åstadkomma någonting som är dess jämbördiga like. Nog krävs det en sagolik tro för att anamma något så otroligt fantasifullt!

Jerker Sjölander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons