Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fel tid att stänga badhuset

Vad jag förstår, och håller med Jan Wallin insändare, tiden för att stänga ett väl fungerande Hudikbad för renovering är illa vald. Januari-april är normalt de månader som det är flest badbesökare.

Annons

Svar till Sven Åke Thoresson (31/12).

Det är ingen som har emot att man ska renovera. Det är bättre än att stänga för gott, som tydligt var utgångspunkten från social-fritids beslut vid septembermötet, men gör det vid rätt tidpunkt. Vad jag förstår, och håller med Jan Wallin insändare (28/12), tiden för att stänga ett väl fungerande Hudikbad för renovering är illa vald. Januari-april är normalt de månader som det är flest badbesökare.

Det borde vara enkelt att ha badet öppet och som Wallin skriver planera först vad som ska göras och ha badet öppet fram till våren när renovering kan göras. Ni har då tid för att reda ut vad man ska göra för renoveringar. Vad jag har hört från personalen så finns ingen planering och ingen upphandling.

Normalt gör man en planering först, och sedan en upphandling, detta är inte gjort. Eller är detta förfarande en förtäckt handling för att stänga badet för gott, man kan fråga sig? Ni har ändrat er förr i badhusfrågan!

En devis som jag fick lära mig som kommunanställd: gör rätt saker vid rätt tidpunkt av rätt person. Gäller inte det numera? För att använda skattepengar bäst: tänk om! Ha badet öppet under planeringstiden, stäng när det är dags för att börja med åtgärder! Eller kanske ni ska göra som vid ambulansinfarten på Kungsgatan, göra reparationerna först och sedan ändra. Är det ett bra sätt att använda skattepengar?

Lars-Börje Hellberg

före detta badmästare som värnar om badkulturen i Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons