Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fel om a-kassan

Tomas Tobé ( M ) och Hillevi Engström ( M) Ni måste nog sätta er på skolbänken så ni kan skilja på a-kasseavgift och a-kasseersättning (13/7).

Annons

Ni skriver att vi röd-gröna vill finansera a-kassehöjningar, då vi istället sänker a-kasseavgiften från idag för oss i GS-kassan från 420 kronor till 80 kronor, från april 2011, om vi vinner valet. Hur kan du se det som en höjning?

När ni kom till makten höjde ni egenavgiften i a-kassan med 300 kronor i månaden för att finansiera skattesänkning. Som alltid tar ni fram dessa undersköterskor, när ni sänkt skatten mest för er själva och alla som har hög inkomst.

Ni skriver också att vi röd-gröna vill riva upp arbetslinjen, för vi föreslår mer pengar på a-kassan. Det är riktigt att de som blir arbetslösa, och som har idag full a-kasseersättning, får 680 kronor dag gånger 20 ersättningsdagar, motsvarande 13 600 kronor innan skatt. Efter skatt får de 9 520 kr i månaden med er politik.

Det kan inte alla klara hyra och mat på. Därför kommer vi att höja a-kasserättnigen så att människor kan leva drägligt på sin ersättning medan de söker nytt arbete.

Jag vet via socialnämnden i Ovanåkers kommun att många ungdomar som inte uppbär hel a-kasseersättning får försörjningsstöd. Lika är det för alla som blivit utförsäkrade från försäkringskassan, de som ni anser har blivit friskare eftersom de försvunnit från statistiken, men som också får försörjningsstöd.

Anna-Greta Söderlund (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons