Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fel fakta, Berggren

Svar till Björn Berggren. Du skriver att jag tagit fram ett konkret förslag på öppettider etcetera bara för kvinnor på Hällåsens simhall. Det har jag inte.

Annons

Svar till Björn Berggren (19/8).

Du skriver att jag tagit fram ett konkret förslag på öppettider etcetera bara för kvinnor på Hällåsens simhall. Det har jag inte.

Det jag gjort är att på kultur- och samhällssutvecklingsnämndens sammanträde i juni i år ställa mig bakom att ta fram ett förslag på hur och om det är möjligt att inrätta öppettider enbart för kvinnor på Hällåsens simhall alternativt i Ljusne eller Söderala simhallar. (När detta ärende behandlades på kommunstyrelsen 13/8 var jag inte med då jag var bortrest).

När det konkreta förslaget kommer så ska jag ta ställning till om det är ett rimligt förslag utifrån ekonomi och andra aspekter.

I slutet på juni skrev jag en insändare där jag närmare redovisar min inställning i denna fråga.

Ska man tolka Berggren med flera som reagerat på öppettider enbart för kvinnor så har vi redan en diskriminering på Hällåsens simhall sedan många år. En gång i kväll i veckan får bara vuxna bada, barn och ungdomar får inte vara där.

Åldersdiskriminering borde ni ha skrivit insändare om för länge sedan... Jag tycker det är okej att simhallen en kväll i veckan är för vuxna utan att för den skull ta till så starka ord som diskriminering.

Det har kommit många starka reaktioner mot att ha öppet bara för kvinnor. Det är i princip uteslutande män som använt mycket starka ord på insändarsidor och på webben. Men jag kan också tala om att det har kommit många positiva reaktioner. Det har uteslutande kommit från "svenska" kvinnor och som säger att det skulle vara suveränt.

Björn Berggren; vad ska vi män svara på det?

John Staffas (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons