Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fel att ge asylsökande gratis kollektivresor

Det finns enligt uppgift i nuläget cirka 3000 asylsökande i Gävleborgs län och ingenting talar för att antalet kommer att minska.

Annons

Migrationsverkets kostnader för kollektivtrafikresor till asylsökande idag är i snitt 346 000 kronor i månaden, cirka 4,2 miljoner kronor årligen. Sverigedemokraterna är det enda partiet i Region Gävleborg som inte vill att regionen ska vara med och finansiera gratis resor för asylsökande. Motiveringen att integrationen ska öka för de asylsökande är helt barock eftersom de asylsökande inte ens fått uppehållstillstånd utan väntar på besked om de ska få stanna eller ej.

Sverigedemokraterna ser det som både orättvist mot pensionärer och andra ekonomiskt svaga grupper samt orimligt att använda regionens ekonomiska medel, skattebetalarnas pengar, till att finansiera asylsökandes kollektivtrafikresor.

Det ligger inte heller i allmänhetens intresse att sådant stöd lämnas. De miljontals kronor som det handlar om finns det betydande bättre användningsområden. En väl fungerande sjukvård och bra arbetsvillkor för våra sjukvårdsanställda är viktigare för oss i Sverigedemokraterna.

Mattias Eriksson (SD)

regionråd 

Solveig Wiberg (SD)

regionråd 

Jonny Lindbom (SD)

ledamot regionfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons