Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fel åtgärd, Trafikverket!

Jag vet inte när Trafikverket lät sätta upp skyltarna utmed riksväg 83 för att varna för spårig vägbana. Men det är helt fel åtgärd! skriver Peter Nordebo (L).

Annons

Riksväg 83 ska byggas om för att öka trafiksäkerheten och minska trafikolyckorna. Det är beslutat sedan länstransportplanen fastställdes 2010.

Så här skriver Trafikverket självt på sin webbplats om riksväg 83 mellan Bollnäs och Vallsta: Sikten är dålig, framför allt på sträckan norr om Bollnäs genom Lottefors mot Arbrå. Där löper vägen genom en kuperad terräng med backkrön, svackor och kurvor. Dessutom finns ett antal korsningar med dåliga siktförhållanden och ett stort antal anslutningar från gårdar på sträckan. Den låga standarden har lett till ett flertal olyckor de senaste åren. Sträckan Bollnäs-Arbrå ingår i en satsning på riksväg 83 från Tönnebro till Ljusdal som finns med i Gävleborgs länstransportplan för 2010–2021.”

Vi vill inte ha fler skyltar – vi vill ha en fungerande och säker väg för pendlare och turister! Peter Nordebo, Liberalerna

Peter Nordebo

Liberalerna

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons