Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fegheten och hyckleriet satt i system

Förre justitiekanslern, JK, har lagt fram ett förslag om kriminalisering av tvångs- och barngifte.

Annons

Givetvis är det nödvändigt och självklart och borde skett för länge sedan. Men detta är ju inte på långt när tillräckligt för att få slut på förtrycket av kvinnor och flickor från framförallt islam men även vissa sekter inom andra religioner.

Vi måste i grunden göra slut på kulturellt och religiöst betingat förtryck. Skall kvinnor/flickor någonsin få frihet att själva bestämma sitt liv måste vi ovillkorligen förbjuda religiösa friskolor. Om inte, kommer hjärntvätt från tidig barndom att hålla kvar kvinnor/flickor i religioners och kulturers slaveri allt framgent.

Det som nu avses att beslutas är endast en halvmesyr och knappast det, om inte religiösa friskolor förbjuds.

Vi såg i uppdrag granskning hur imamerna talade med två tungor och medvetet sökte dölja sitt förtryck av kvinnor/flickor. Vem är så naiv att tro att det inte pågår en än värre indoktrinering och dressyr av barn i religiösa friskolor än vad vi fick se i programmet Uppdrag granskning?

Avser regering och riksdag ärligt, att bryta förtrycket av barn, kvinnor och flickor från religiösa rörelser, religioner och kulturer måste de religiösa friskolorna avvecklas, i annat fall är den nu föreslagna kriminaliseringen bara en meningslös gest och allt fortsätter som hittills.

Olle Ljungbeck

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons