Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Farlig rondell för cyklister

Tre olyckor har redan hänt, och det innan rondellen ens har öppnats mot nya E 4. När väl trafiken kommer i gång och fordon ska svänga ut på E 4 och ska korsa mötande trafik, kommer det att uppstå stockningar.

Annons

Apropå reportaget i HT den 25/9 om den nya rondellen på R 84 har jag ett par funderingar. Tre olyckor har redan hänt, och det innan rondellen ens har öppnats mot nya E 4. När väl trafiken kommer i gång och fordon ska svänga ut på E 4 och ska korsa mötande trafik, kommer det att uppstå stockningar. Det gäller när långa fordon ska svänga söderut när de kommer från Hudiksvall eller ska svänga norrut om de kommer från Delsbohållet. Rondellerna är för trånga för att man ska kunna köra om ett långt fordon som väntar på att korsa mötande körfält.

Om man sedan tänker sig att en cyklist eller fotgängare ska passera korsningen samtidigt som det blir stopp i korsningen på grund av ovanstående, måste det uppstå situationer som kan bli väldigt farliga för de oskyddade trafikanterna. Jag anser det vara oförsvarligt att över huvud taget låta fotgängare, cyklister och mopedister vistas i korsningen.

Vad jag förstår är ingen gång- och cykelväg planerad för att kunna ta sig förbi korsningen på ett tryggt sätt för dessa. Finns det kanske funderingar på att använda Dellenbanan för detta ändamål? Hur långt fram i tiden ligger i så fall dessa planer? Har någon ansvarig politiker eller tjänsteman lösningen på detta?

Christer Engman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons