Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falska påståenden

Det är ont om plats på HT:s insändarsida. Seriösa insändare undertecknade med namn får inte alltid plats. Men på onsdagen fanns det gott om plats. Så mycket plats att en anonym insändare med rubriken ”Katastrofal koalition”, med grova och osakliga personliga påhopp på undertecknad kunde beredas utrymme, 11/8.

Annons

Det är naturligtvis ynkligt fegt av den anonyma skribenten att inte våga stå för sina påhopp med eget namn. Och man kan fråga sig vilka pressetiska regler som HT stödjer sig på, när man ratar undertecknade insändare men ger plats åt vulgära påhopp under signatur.

Låt mig ändå bemöta några av de värsta påståenden som görs i den anonyma insändaren.

1:Centerpartiet som ”stödparti”. I Hudiksvall har nu socialdemokraterna regerat i 16 år, och behovet av maktskifte och förnyelse är mycket stort. Centerpartiet har, som största oppositionsparti, varit mycket tydligt med vår inriktning att samarbeta med övriga allianspartier, och gärna också Miljöpartiet. Om en dryg vecka presenterar vi ett antal gemensamma programpunkter till grund för en ny majoritet i kommunen.

2: Badhusfrågan. Centerpartiet står fast vid de beslut som fattats i stor enighet i kommunfullmäktige. Här är det moderaterna som gjort egna utspel utanför allianssamarbetet.

3: min egen pålitlighet. När vi senast hade en borgerlig majoritet med stöd av miljöpartiet i Hudiksvall var åren 1991-94. Vi hade då ett utmärkt samarbete med Marianne Ahlqvist, undertecknad och Margareta B Kjellin som kommunalråd.

Vi genomförde ett ambitiöst gemensamt program för att främja företagande, miljöarbetet, och hela kommunens utveckling. Centerpartiet är fast beslutet att i valet 19 september medverka till en ny kommunledning, som kan ta vara på den stora potential som hela Hudiksvalls kommun och begreppet Glada Hudik har.

Sven Bergström (C),

Forsa

kandidat till kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons