Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Faktum kvarstår, Nyman

Svar till Lennart Nyman (19/11).

Annons

Jag har inte påstått att äldreomsorgen i just din kommun är sämre. Jag konstaterade bara att Bollnäs satsar minst på de äldre av Hälsinglands samtliga kommuner.

Till detta kan jag nu också foga att Bollnäs kommun tar ut mest pengar av de äldre för maten (Ljusnan 23/11 2011). Men jag påstår inte att kunderna (som ni kallar de boende) är de magraste eller fattigaste för den skull. Men faktum kvarstår: Bollnäs satsar minst men tar ut mest!

Du och din ekonom fortsätter hävda att Ringslyckan är det dyraste demensboendet per brukare i hela landet. Vi säger att det är fel. Ni räknar efter en speciell metod som 80 andra kommuner använder sig av. Men de 210 andra kommunerna då? De kanske räknar som vi och då blir siffrorna så mycket lägre. Dessutom har ni ju erkänt flera misstag i ert sätt att räkna.

Men det stora misstaget i den här äldrevårdssoppan är när den utmärkta självförvaltningen på Ringshög avvecklades och servicehuset gjordes om till ett ordinärt boende. Anledningen påstods vara att huset inte uppfyllde brandsäkerhetskraven. Men huset står ju kvar som det var och människorna bor också kvar i sina lägenheter!

Lever de säkrare nu bara för att ni ändrade benämning på boendet? Hade det inte varit bättre att satsa pengarna, som det nya demensboendet kostade, på att göra Ringshög brandsäkert och låta servicehuset och självförvaltningen leva vidare?

Då kanske kommunen hade kunnat göra de nödvändiga besparingarna. Ringshögs självförvaltning har ju tidigare under många år visat att det går att spara miljoner.

Göran Bernstål

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons