Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Facket ger mycket för pengarna

Svar till Katarina Eklöf (24/9).

Annons

Du förfasar dig över åtta kronor som går till Socialdemokraterna per år och medlem. Det räcker inte till en liter mjölk.

Men du som röstat moderat är så ung så du får uppleva när dessa blåa sänker skatten mer och mer och du och de dina får köpa egna sjukförsäkringar, betala till skola och omsorg mycket mera. Detta eftersom välfärdssystemet urholkas. Men du vill väl betala själv i stället för att det finansieras via skattsedeln. Jag undrar om alla dessa obotligt sjuka som blivit utförsäkrade från försäkringskassan håller med dig?

Ni blåa pratar bara om skattesänknig, men man kan inte få mera skattesänknig om vi vunnit valet, för då hade alla GS-are tjänat 4053 kronor på ett år eftersom vi tagit bort egenavgiften på 300 kronor i månaden. Den som ingår i a-kasseavgiften på 420 kronor.

Jag hoppas att du vet, att dessa 300 kronor finansierar skattesänknigen för de rikaste. Dessa pengar går rakt in i statskassan, inte en krona utöver 120 kronor i månaden går till a-kassan.

Vi socialdemokrater hade också höjt ersättningen från 1/4 2011 men detta säjer ni blå också nej till. Under valrörelsen lovade Fredrik Reinfeldt att se över a-kasseavgiften så den också skulle bli obligatorisk runt 80 kronor men detta har han väl glömt nu när de vunnit valet.

Självklart jobbar facket med arbetstider, löner, skyddsfrågor, hjälper medlemmar med att anmäla arbetsskador och sitta med i rehabärenden om medlemmar vill det.

GS-avgiften har ett golv på 100 och ett tak på 380 kronor i månaden oavsett hur mycket du tjänar. För detta har du hemförsäkring och olycksfallsförsäkring på fritiden och resten går till olika utbildningar som du kan gå och får ersättning från facket för som täcker din inkomst när du begär ledigt för att exempel gå en försäkringskurs eller medlemsutbildning.

Sedan går det pengar till avdelningen och förbundet som exempel, om det blir strejk så finns det pengar. Pengar går också till arbetet för det nya avtalet som bör vara klart i januari 2012.

Anna-Greta Söderlund, GS-Facket

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons