Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fack och politik hör inte ihop

Läser i Ljusnan 23 september om att "Försenat valutskick upprör" där fackförbundet GS lagt tid och medlemmarnas pengar på ett utskick med socialdemokratisk propaganda inför valet. Jag tycker nog att det för länge sedan skulle gjorts en artikel med överskriften "Valutskick upprör".

Annons

För faktiskt, om jag är träarbetare, medlem i Moderaterna och medlem i facket, så går en del av min inbetalda fackavgift till att stödja vänstersidan. Visst kan jag välja att inte vara med i GS, men då har jag ju också valt bort alla de fördelar som facket ibland kan ge och något likvärdigt alternativ finns inte för mig.

Det här kan väl i alla fall inte vara rätt i "rättvisesträvande" Sverige?

I förra valrörelsen upprördes jag så av transportarbetarnas webbplats som var så full av obehaglig vänsterpropaganda så man kunde ha tagit fel på den och Socialdemokraternas egen webbplats. Inte helt oväntat tog jag diskussionen med dem. Till svar fick jag; "Historiskt sett har fackförbunden... bla, bla, bla" Ja, men vad fint, men kanske det är dags att även fackförbunden börjar leva på 2000-talet och modernisera sig? Vill man överleva måste man vara förändringsbenägen men med det menar jag förstås inte att man ska glömma sin historia.

I min värld ska fackets arbete bestå i att arbeta för goda förhållanden på arbetsplatsen, förhandla för oss arbetstagare och dylikt. I artikeln hävdar fackordföranden vid Svenska Fönster att om det blev en socialdemokratisk regering så skulle a-kassan sänkas till 80 kronor.

Kan inte annat än undra hur mycket fackföreningsavgiften skulle kunna sänkas om facket gjorde vad det skulle och inte jobbade med valpropaganda...

Katarina Eklöf

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons