Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Export av vård och skola

Klagomålen på bristande resurser när det gäller både äldreomsorg och skola duggar tätt i media och från gemene man. Samtidigt ställs stora krav på höjda löner.

Annons

Vård- och produktionskostnader skjuter i höjden så kraftigt att vi inte längre klarar av att betala för varken skola, vård eller inhemska produkter. Vi köper många av våra konsumtions- och kapitalvaror från länder med låga löner.

Är inte detta i grund och botten ett ohållbart system? När ska vi inse att vi inte kan kräva högre löner än vi själva är beredda att betala. Hur länge ska vi fortsätta att utnyttja de lågavlönade i fattiga länder för att själva ha det bra?

Inte går det att skicka de gamla och sjuka till lågprisländer för att de ska få välbehövlig omsorg och vård. Inte heller kan vi exportera våra barn och ungdomar till dessa länder för att få en billigare skolbudget. Är det inte dags att börja rätta konsumtionen efter vad vi själva producerar och inte kräva mer i lönekuvertet än vad vi själva är beredda att betala för de tjänster och varor vi behöver?

Jerker Sjölander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons