Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EU måste bekämpa girigheten i bankvärlden

De 27 medlemsländerna skulle kunna göra mycket mer för att bekämpa arbetslösheten i Europa. EU måste också bekämpa den girighet som hela bank- och finansvärlden uppvisar och vi behöver gemensamma regler för detta.

Annons

Valet till Europaparlamentet sker 7 juni.

Det är viktigt att du röstar och det är viktigt vilka som sitter i Europaparlamentet.

Vilken politik vill du stödja?

Det är den frågan alla måste ställa sig inför valet till Europaparlamentet.

Är det solidaritet och rättvisa och en politik för jobb som ska prägla politiken så rösta med Socialdemokraterna.

Är det passivitet och rädsla att störa marknaden som du vill ska regera i EU så rösta med ett av de borgerliga partierna.

Centerpartisterna Håkan Larsson i Krokom och Sven Bergström i Forsa försöker låtsas att det inte handlar om politiska värderingar i en insändare (18/3). Bland annat tar de upp jaktfrågorna som ett exempel på sådant som EU inte ska ägna sig åt.

Självklart ska inte EU ägna sig åt att detaljstyra jaktfrågorna i Sverige. De frågorna – liksom många andra ska hanteras regionalt så nära människorna som möjligt.

Men ni kan väl beskriva vilken politik ni vill ska bedrivas i EU.

Jag är kritisk till den politik som bedrivs inom EU i dag. De 27 medlemsländerna skulle kunna göra mycket mer för att bekämpa arbetslösheten i Europa.

EU måste också bekämpa den girighet som hela bank- och finansvärlden uppvisar och vi behöver gemensamma regler för detta.

När jag läser vad ni skriver uppfattar jag det som att ni inte heller vill att EU ska lägga sig regionalpolitiken. Kanske ni inte heller vill att EU ska lägga sig i arbetsmarknadspolitiken. För oss socialdemokrater är det viktigt att vi ser sambanden mellan det som sker i Europa och i byar och kommuner i vårt land. Jobben är det viktigaste!

Det är därför vi vill att EU ska bidra till att bekämpa krisen genom en aktiv regionalpolitik. EU:s strukturfonder ska stödja den lokala och regionala utvecklingen och stödja investeringar i människors utbildning och bättre infrastruktur – inte minst i Skogslänen.

Med en högerpolitik både i Sverige och i Europa så vågar man inte störa den fria marknaden med de satsningar som skulle behövas – nu när arbetslösheten ökar.

Den borgerliga regeringen i Sverige och EU:s högermajoritet satsar för lite för att bekämpa krisen.

Europa och Sverige behöver en socialdemokratisk politik för jobben!

Norra Sverige behöver en socialdemokratisk politik för lokal och regional utveckling!

Nu behöver EU satsa på starka regionala klimat- och infrastruktursatsningar!

Vi behöver en kraftfull politik som bekämpar krisen – inte borgerliga politiker som är rädda att störa de fria marknadskrafterna.

Jens Nilsson

Östersund

socialdemokratisk kandidat till Europaparlamentet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons