Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EU för fred och frihet

Många tycker att Europafrågorna är avlägsna och svåra att greppa, men om man betänker att EU:s yttersta syfte är fred och frihet är det kanske värt mödan att man utnyttjar sin röst i valet.

Annons

Det är nu nästan 65 år sedan andra världskriget tog slut och många kanske inte tänker på hur nära Sveriges gränser kriget rasade. Många kommer heller inte ihåg "kalla kriget" och "järnridån" som höll Europa delat ända till slutet av 1980-talet. Det är därför dags att vi påminner oss om bakgrunden till det val till Europaparlamentet vi ska gå till den 7 juni, och att vi funderar en stund hur Europa skulle ha sett ut om inte de europeiska länderna hade hittat former för samarbete.

Många tycker att Europafrågorna är avlägsna och svåra att greppa, men om man betänker att EU:s yttersta syfte är fred och frihet är det kanske värt mödan att man utnyttjar sin röst i valet. Det finns partier som helt vill lämna EU och det finns krafter som vill toppstyra EU.

Vi moderater värnar grundtanken med det samarbete, som behövs för våra gemensamma problem som brottsbekämpning och miljö- och klimatarbete, men vi tycker inte att EU ska ägna sig åt detaljregleringar som försvårar för företag, människor eller deras idéer att röra sig över gränserna.

Hans Sundgren

Moderaterna

Söderhamn

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons