Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett vedträ i flocken

Inte illa av Eva Brunne att lyckas "predika ut" Sverigedemokraterna ur Storkyrkan. Kasta ett vedträ i flocken så tjuter den som blir träffad!

Annons

En annan sak är att själva riksmötesgudstjänsten, trots medverkande missionare och romersk-katolik, är en märklig rest av det statskyrkosystem som bara Sverigedemokraterna öppet säger sig vilja ha!

När vi nu fått en så välgörande debatt här i Ljusnan om stora fackförbunds ensidiga stöttande av ett visst politiskt parti, kan vi kanske också snart få till stånd en debatt om stora politiska partiers ensidiga engagemang i ett visst trossamfund?

Ett engagemang som krattat den kyrkopolitiska och därmed rikspolitiska manegen för Sverigedemokraterna och som i praktiken uttrycker en sverigedemokratisk syn på förhållandet mellan kyrka och stat: Att de partier som dominerar stat och kommun också bör dominera kyrkan!

Hoppas att fler partier än Sverigedemokraterna nu känner sej träffade av mitt "vedträ" och gemensamt tågar ut ur kyrkan före nästa kyrkomöte. De som vill engagera sej i kyrkans beslutande organ eller servera kaffe efter sommargudstjänsterna kan säkert göra det lika bra som medlem i Öppen kyrka (ÖK), Frimodig kyrka (FK) eller Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan (Posk).

Andreas Holmberg, Bollnäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons