Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett nej är ett nej - och det gäller alla: "Min son har tappat tron på tjejer"

Det skrivs ofta i media att vi måste prata med våra söner att de ska behandla era döttrar bättre så det pratar jag ofta om med mina tre söner.

Annons

Jag säger också att man inte har sex före 15 års ålder och att ett nej alltid är ett nej. Sen pratar vi ofta om respekt och att man ska vara schysst och snäll mot tjejerna och behandla dem respektfullt.

Min yngsta son är tolv år och har haft några tjejer som verkligen inte behandlat honom respektfullt utan gjort slut och blivit ihop hur många gånger som helst. Detta har gjort att han tappat tron på tjejer och blivit väldigt ledsen och sårad. För ett tag sedan blev jag arg på honom för att han gjorde slut med en tjej och sen blev ihop med henne igen och då sa han att han tyckte att livet var så orättvist... Varför skulle han bry sig när tjejerna inte gör det var hans fråga. 

Jag kollar ibland hans telefon och läser då hans kik-konversationer och har ofta sett hur tjejer skriver väldigt taskiga saker till honom och hans kompisar, om de skriver i en grupp. Dessutom skriver många tjejer ofta om kyssar, bröst och även sex. Till exempel så frågade en flickvän om min son ville hångla för annars ville hon göra slut och en annan frågade om han ville ta på hennes bröst. En av hans tjejkompisar ville att de skulle sova över hos varann och ville kanske hångla. Mina äldre söner sa direkt att han inte borde få sova med tjejer eftersom tjejer i den åldern vill betydligt mer än deras bror tror. För honom finns inte en tanke på att ha sex och han har frågat mig om när man brukar börja hångla. 

Jag tycker verkligen att ni som har döttrar borde kolla dem mer och prata med de om sånt här. Sen borde ni verkligen kolla upp var era döttrar sover för till min son skriver de att de ska säga att de ska sova hos en kompis men egentligen ska sova med nån kille. 

Jag tycker det är viktigt att vi alla vi föräldrar pratar med våra barn om respekt för det andra könet för som det är nu så kommer inga killar att ha respekt för dessa tjejer om några år. Och jag är väldigt rädd för att min son känner sig tvingad att ha sex långt innan han är mogen för det, eftersom dessa små tjejer verkar vara alldeles för nyfikna för sin ålder. 

Mamma till tre söner

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons