Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ett kulturkvarter för Hälsingland"

/

Nu känns det som om Bollnäs verkligen börjar blomma upp. De nytapetserade ladorna lyser upp väg 50 (Sveriges vackraste väg) när jag kommer från Söderhamn, skriver insändaren.

Annons

Hastigheten trappas tidigt ner till 60, så att även Bollnäsborna kan komma ut på vägen utan att vänta jättelänge. Lugnt och harmoniskt glider jag in i den vackra, lilla staden som tydligen lyssnat på sina invånare. I samverkan med Bollnäsbilisterna samsas vi om vägen in till stan och glider i 40 de sista metrarna in i stan.

Skulle gärna ha fortsatt med samma hastighet över bron och korsningen, där jag tar av mot vänster. Passerar de nya husen med sina glasade balkonger, som gör husen levandes. Härligt att se människor och växter på balkongerna. Känns nästan som jag är utomlands. Kör in till Kulturkvarteret med sin Konsthall och Kulturhus. Ett brett utbud för alla åldrar och en vänlig service överallt.

En plantering som ger barnen möjlighet till lek och bilfritt område. Här fångar Bollnäs mångas kulturintressen och det är värt att köra en bit för att få ett bra kulturutbud. Har redan varit på ett flertal föreläsningar, musik (Fröken Elvis fantastisk) ätit god mat och enkelt att köpa biljetter till olika evenemang. Häromdagen var det en intressant föreläsning av Clowner utan gränser under FN-dagen. Känns som Bollnäs skapat ett Kulturkvarter för Hälsingland.

KB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons