Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett frö för bättre förskola

Vi på Vindpustens förskola anammar Lärarförbundets kampanj Börja med skolan, så löser sig resten.

Annons

Den 20 maj firas förskolans dag med maskerad och uteaktiviteter men alla barn och pedagoger sår också varsitt solrosfrö i hopp om att våra politiker i Hudiksvalls kommun ska ta sitt ansvar för en ökad kvalité i förskolan. Vi uppmanar er att som ett första steg följa Skolverkets rekommendationer vad gäller antal barn på förskolan. Max 12 barn på avdelningar för de yngre barnen och 15 barn på avdelningar för de äldre barnen.

Lärarförbundets valkampanj Börja med skolan, så löser sig resten är i full gång. Syftet med kampanjen är att få löften från samtliga politiska partier om mer resurser till skolan. På förskolor runt om i kommunen kommer vi att plantera frön för att uppmärksamma att satsningar på förskolan och övriga skolformer är det som ger bäst resultat på sikt.

På förskolans dag vill vi lyfta upp allt som är bra med förskolan, för det finns mycket att fira. Men det är också dags för satsningar på förskolan och dags att stoppa nedskärningarna. Därför sår vi på förskolans dag ett frö för framtiden i hopp om att även politikerna ska satsa där det gör störst skillnad.

Yvonne Fagerlund samt all personal på Vindpustens förskola

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons