Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett cirkusförbud hjälper inte Hudiksvall i vision 2020

Jonas Holm (M) i en replik på Charliene Kiffers (V) inlägg (
11/3
) om vikten av att ha cirkusförbud i Hudiksvall.

Annons

Politik är att lyssna på alla i samhället. Det gör Moderaterna! Jag vill börja med att säga att jag verkligen värnar om djuren, djurtransporterna och handhavandet på i detta fall cirkusar. Charliene Kiffer (V) skriver i en insändare (11/3) att jag bör lyssna på medborgarna och dra tillbaka det överklagande som nu behandlas av domstolen.

För oss moderater är det en hjärtesak att lyssna på medborgarna och det gör vi hela tiden. Vi värnar också om den fria företagsamheten utan inskränkningar av ogenomtänkta politiska beslut. Vi värnar också om ordning och reda.

Allt detta finns i mitt överklagande med hänvisningar till djurskyddslagar, ordningslagar och inte minst överenskommelser cirkusföretagen emellan. Detta ärende följs noga av cirkusföretagen och Cirkusakademin. Ett negativt beslut kan få stora konsekvenser för cirkusarnas överlevnadsvillkor och framtid. Kanske Hudiksvalls barn och cirkusintresserade får åka någon annanstans, då cirkusarna avstår från att stanna i vår kommun?

Nej, Kiffer, ett förbud hjälper inte och bidrar verkligen inte till kommunens vision 2020. Uppenbarligen lyssnar och samtalar Kiffer och jag med helt olika människor. Vad beträffar en nätundersökning ger jag inte mycket för resultatet av en sådan då den inte är statistiskt säkerställd.

För regeringen, som Vänsterpartiet är stödparti till, är cirkusar en prioriterad konstart. Då vore det väl bättre om Kiffer skrev en ny motion om att cirkusar med djur ska få finnas på kommunens mark, men med tydligare stöd i olika djurskyddslagar, etcetera, än vad som är fallet i dag.

Tänk på Hudiksvalls vision och dem som vill se cirkus med djur.

Jonas Holm (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons