Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett bra sätt att hjälpa tiggarna

Skribenten har hittat sitt sätt att hjälpa tiggarna på.

Annons

I fredags stod jag i kön på Coop Hudiksvalls utförsäljning efter branden. En eloge till väktarna som med lugn och auktoritet fick ordning på köandet. Då jag stod längst fram ganska länge fick jag ögonkontakt med damen som satt och tiggde. Hon skyddades väl av väktarna. Eftersom jag inte litar på tiggarsystemet så undviker jag att lägga pengar i koppen, men mina tankar hur jag skulle kunna hjälpa blev intensiva. Då slog det mig att Allan Widarsson, Hjälp till Liv, har dragit igång ett hjälpa tiggare-program.

Så jag åkte ner till Håstaholmen och anmälde mig och ska betala 100 kronor per månad. Allan och hans vänner kan man lita på. Hans plan är att samla 20 sponsorer per tiggarfamilj. För bara 2000 kronor per månad kan familjerna vara kvar hemma och sköta sitt. Föräldrarna kan sköta gården och se till att barnen kommer till skolan. Allans kompisar i Rumänien får förvalta medlen och besöka familjerna för att överlämna pengarna varje månad.

Skulle någon av föräldrarna sticka iväg för att tigga någon annan stans dras biståndet in och ges till någon annan. Tänk om två tusen Hudikbor ställer upp som sponsorer, då kunde 100 tiggare åka hem. Glada Hudik-bor, gör som jag, registrera er som sponsorer!

LG

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons