Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Etablissemanget underkänner SD-rösterna

Hur kan etablissemanget i Sveriges riksdag och kommuner ta sig rätten att "underkänna" runt 780 000 av dem som gått till valurnorna och lagt sina röster och dessutom kalla dem nazister eller främlingsfientliga?

Annons

Det finns ingen kunskap om vilka dessa människor är och vad de står för.

Man säger i dag att ett stort antal pensionärer har röstat på SD, pensionärer som har byggt det här landet, satsat ett helt liv på att skapa det välstånd vi lever i, uppfostrat nya skattebetalare, kvinnor som varit hemarbetande eftersom det inte fanns dagis, som lever med söndervärkta kroppar och en pension på cirka 6 000–7 000 kronor i månaden men betalar högre skatt än dem som tjänar fem gånger mer och dem kallar ni nazister och deras röster ska tystas. Skäms! Vänsterpartiet skulle med samma utgångsresonemang kallas stalinister!

Det är inte Jimmy Åkesson och hans parti som etablissemanget utesluter, det är runt 780 000 av Sveriges befolkning. Med detta resonemang måste rösträtten begränsas. Det är de styrande i riksdag och kommuner och landsting som bestämmer vilka som har rösträtt. Vi kan inte med bästa vilja anse att det finns en demokrati i Sverige nu.

Vilka partier har en demokratisk rätt att finnas i riksdagen? Det är inte fyra procent som gäller, eller vad Sveriges väljare tycker genom aktiva val, det är vad de etablerade partiföreträdarna anser. Tänk på vad ni gör och säger. Tänk, hemska tanke, att det blir nyval ... hur stort kan SD bli då?

Röstberättigad utan röst

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons