Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Epatraktorer ett gissel i trafiken

/

Med en bil av årets modell anser jag att jag kan lita på dess farthållare. Men jag kan delvis hålla med Gunnar Röjd (
6/9
) att stoppklossar i trafiken är farliga, skriver ”Bilisten” i trafikdebatten.

Annons

Dit räknar jag dock inte fordon som håller eller ligger 10 km/tim under gällande hastighet eller fordon som av en eller annan anledning inte kan köra fortare, exempelvis lantbruksmaskiner, vägmaskiner, eller någon som övningskör. Jag säger bara – epatraktorer.

De är ett gissel både i trafiken och i samhället i övrigt. Det finns undantag, men den övervägande delen av dessa långsamtgående fordon har enligt min mening inget i trafiken att göra. Konstigt är det att de får/kan köra omkring lite hur som helst. Där tycks det inte handla om miljö eller säkerhet utan en tävling om vem som kan ha den tuffaste leksaken med mörka rutor runt om, även vindrutan. Text över vindrutan som täcker hela nedre tredjedelen. Vi vanliga bilister får nedslag på besiktningen om vi har ett stenskott som går in i synfältet vid förarplatsen.

Avgasrening är det heller inte tal om, så många som lämnar svart sotrök efter sig som ligger som en dimma där de kör fram. Hastigheter micklas det med, trafikvett ska vi inte ens tala om. Men du, Gunnar Röjd, om jag har bromsat din framfart när jag håller hastigheten och tvingat dig att göra farliga omkörningar över spärrlinje (du vet den där heldragna vita linjen på vägen) eller köra så fort som du vill så får du finna dig i det. Har vi tur står polisen bakom nästa krön och stoppar dig. Jag lovar vinka då jag åker förbi.

Bilisten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons