Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Entreprenörskap är det värt något?

Vid barn- och utbildningsnämndens sammanträde den 10 juni deltog handledarna/lärarna vid Staffangymnasiets skola för Ung Företagsamhet under mötets inledning. Anledningen var att nämndsledamöterna ville visa sin uppskattning med anledning av det fina resultat, som uppnåtts vid SM i Ung Företagsamhet, vilket avgjordes 10–11 maj.

Annons

UF-skolan utsågs till landets bästa, en hedervärd placering. Nämndens ordförande och förvaltningschefen visste ingen hejd på superlativen och prisade entreprenörsandan vilken även alla vi andra givetvis till fullo instämde i.

Ungefär 20 minuter senare hade samma ledamöter att ta ställning till en ansökan från Mittgymnasiet Ekonomisk förening för att få starta Faxegymnasiet. Några flexibla gymnasielärare vill starta en fristående gymnasieskola i konkurrens med kommunens dito.

Ett konkret exempel på entreprenörsanda och företagande. Diskussionen blev nej, nej från de rödgröna ledamöterna liksom resultatet av den efterföljande omröstningen.

I onsdags hade omsorgsnämnden sammanträde och ett ärende på föredragningslistan gällde gruppbostaden Sunnanåkers framtid. I diskussionen framfördes ett förslag att lägga ut verksamheten på entreprenad. En intressent, Trönöbygden Ekonomisk Förening, hade nämligen redovisat sitt intresse av att driva Sunnanåker vidare, för att därigenom bevara lokala arbetsplatser. Diskussionen blev nej, nej från de rödgröna ledamöterna liksom resultatet av den efterföljande omröstningen.

Så mycket var den lovprisade entreprenörsandan, att tänka på för de framåtsträvande eleverna från UF-skolan, när ni planerar för era kommande företag.

Peter Åkerlind, Trönödal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons