Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enskilda individer...

"Beklagligt om det finns enskilda individer, som blivit drabbade", är ett uttryck som har använts för att försvara den nya trafikomläggningen mellan Sundsvall och Hudiksvall, menar Ann-Kristin Berglund.

Annons

Ett uttryck, som nog blir hårdsmält, för X-trafiks ledning, att äta upp, eftersom det uttrycker ett visst förakt, för människor i glesbygd. Vi som bor i glesbygd är ju inte någon liten grupp människor, som tänker låta oss tystas ner. Uttrycket kan också uppfattas som att man bagatelliserar ett för oss stort problem.

Dessbättre vill jag inte tro, att det är fråga om förakt, från er sida. Och jag vill tro att ni nu kommer att gå till botten med den kritik, som framfördes på X-trafiks informationsmöte i Gnarp den 10 februari.

Det är inte en klapp på axeln som vi efterfrågar, utan att vi ska få tillbaka våra möjligheter att utnyttja kollektivtrafiken igen. Ett stopp för buss nr 329 vid Myre, med möjlighet att utnyttja Sundsvalls kollektivtrafik, skulle ju underlätta jobbpendlingen för en grupp människor. Men faktumet kvarstår ändå, att av 47 hållplatser, finns det nu bara 7. Och ska man kunna stiga av bussen, så behöver man ju även kunna stiga på bussen.

Som det sades också på mötet, så var syftet med satsningen med snabbussen att locka till sig nya kunder. Men jag är uppriktigt orolig, att det i så fall blir plus minus noll, eftersom ni på köpet kommer att förlora befintliga kunder.

Och det kan inte vara så lönsam affär, att köra en halvfull buss i skyttetrafik, mellan Hudiksvall och Sundsvall, hela dagarna, när det är så många, som har svårt för att utnyttja den. 

Ann-Kristin Berglund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons