Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ensidig bild av Nordanstig

Många hälsingar beroende av bidrag står det att läsa i lördagens HT, skriver Maud Frestadius som tycker att Nordanstigs kommun pekades ut. Tf nyhetschef ger Svar direkt.

Annons

Det presenteras ett riksgenomsnitt samt hur hälsingekommunerna ligger till i statistiken. När man kommer till Nordanstigs kommun skriver man följande: "Nordanstig ligger överraskande lågt på listan."

Vad menar HT:s medarbetare med det? Vad finns det för förutfattade meningar om oss i Nordanstig? Statistik och procenttal ska man behandla varsamt, och om det sticker ut åt något håll, ta reda på fakta. Det negativa är alltid kittlande att tala om, men när det blir något positivt, då måste man lägga till något, för så där bra får det inte vara.

En fjäder i hatten till Radio Gävleborg och Mikael Sanner, som under fem förmiddagar under vecka 31 hade direktsändning från Nordanstig, för att träffa och prata med nordanstigsbor om framtidsanda och framtidstro. Där var det den enskilda människans ord och tankar som kom fram, inte journalistens förutfattade meningar.

Maud Frestadius

Strömsbruk

Svar direkt

Tack för synpunkterna. Nej, i artikeln finns inget nedvärderande mot någon kommun. Men det är överraskande att det i Nordanstig finns betydligt färre barn som lever i familjer som är beroende av ekonomiskt bistånd än de övriga Hälsingekommunerna.

Torbjörn Ingvarsson

tf nyhetschef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons