Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enkel modell ger jobb

I dag får nästan alla en typ av ersättning som nästan uteslutande betalas av staten (skattebetalarna), försäkringskassan, arbetsförmedlingen, sociala.

Annons

Det pratas om att få ut fler människor i jobb och det vill Befolkningspartiet. Med tanke på det anser vi att det finns ett enkelt sätt i dag som skulle kunna ge företagarna ny arbetskraft samtidigt som staten slipper betala ut ersättning för de arbetslösa.

Det finns faktiskt företagare som behöver och kan anställa personer i dag men inte betala full skatt och arbetsgivaravgifter med mera. Om en arbetstagare ska få ut 15 000 kronor i månaden måste företagaren ha tillgång på över 30 000 kronor. Vi tror att flera företag kan tänka sig betala 15 000 kronor. På så sätt kommer vi få ner arbetslösheten väldigt drastiskt samtidigt som staten (skattebetalarna) slipper betala och väldigt mycket pengar kan läggas på annat.

Problemet i dag med detta system är att det ses som svarta pengar.

Men vi tror att detta skulle kunna lösas på ett bra sätt. Till exempel företagarnas första anställda behandlas ekonomiskt enligt vår plan.

Något måste göras åt arbetslösheten och framför allt ungdomsarbetslösheten. Vi tror att detta kan vara en modell som kan fungera.

Jimmy Nordin

Befolkningspartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons