Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enfald präglar er inställning

Den närmast religiösa inställningen till klimatfrågan, kWh och bergvärmepumpar skymmer sikten för andra väsentliga faktorer att ta hänsyn till vid lokaliseringen av industriella vindkraftparker.

Annons

Svar till Reinor Andersson, Joakim Larsson och Gunnar Grenholm (22/12).

Undertecknarna av insändaren visar ett stort förakt för de personer som är valda att företräda Hudiksvalls kommun och andra kommuninvånare, som känner engagemang för kommunens utveckling på kort och lång sikt. Innehållet i insändaren säger i stället mycket om den enfald som präglar de undertecknades inställning i den aktuella frågan, om hur kommunen prioriterar valet av för kommunen strategiska utvecklingsfrågor.

Den närmast religiösa inställningen till klimatfrågan, kWh och bergvärmepumpar skymmer sikten för andra väsentliga faktorer att ta hänsyn till vid lokaliseringen av industriella vindkraftparker. Eller kan det vara så enkelt att undertecknarna av rubricerad insändare inte förstår att klimatfrågan är långt mycket större och svårare att hantera, än angivna räkneexempel.

Det finns många exempel på närmast religiösa och ensartade särintressen som har fått förödande konsekvenser för många samhällen. Det känns därför särskilt angeläget, att ge Hudiksvalls kommunpolitiker och tjänstemän en eloge för förmågan till ett större strategiskt tänkande och en god demokratisk hantering av kommunens framtidsfrågor. Vi är många som uppskattar det.

Jan Cahling

Gävlebo och fritidsboende i Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons