Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En vision för framtiden

Intresset för vår vision kring Bollbro har under den senaste tiden varit mycket stort. Därför hade vi behov av att berätta om projektet för att ta död på rykten och falska påståenden.

Annons

Svar på insändare av Lars B Andersson den 30 september

Intresset för vår vision kring Bollbro har under den senaste tiden varit mycket stort. Därför hade vi behov av att berätta om projektet för att ta död på rykten och falska påståenden. Den 24 september offentliggjordes information kring projektet. I korthet bygger projektet på fyra hörnstenar, som tillsammans gör det möjliga möjligt. Att skapa en uthållig ekonomi som inte bygger på ett beroende av bidrag. Vi har också varit tydliga med, att om vi inte lyckas skapa en affärsplan som är hållbar, bygger vi inte. Området ska leva av egen kraft.

För kommunen innebär detta att de inte ska behöva satsa pengar i detta bygge eller för den delen borga för något lån.

I din insändare gör du en härlig jämförelse. Wien, New York, London, Berlin, Paris... och Bollnäs. Det gillar jag. Alla har vatten som flyter genom staden, men det är bara i Bollnäs det finns en fallhöjd att kunna arbete med. Det är det som är det unika och som möjliggör att vi kan utveckla ett område byggt på förnyelsebar energi inom alla fem områden: sol, vind, vatten, geotermisk energi samt bioenergi.

De tankar som du för fram Lars, strider inte mot grunden i projektet. Faktum är att våra tankar bygger på det mesta av det du beskriver.

En ny stadsdel är på väg att växa fram och den ska byggas på historien. Eller som en klok person sa till mig ”När du ror framåt med en eka på sjön tittar du bakåt”. I Ljusnan den 17 juni hittar man en intervju med Martin Åhrén vid länsmuseet, angående Bollbro området. Han säger där: ”...området bör utformas så att det anknyter till Bollnäs historia som järnvägsort”. Det är precis vad vi vill göra, och det du vill göra, enligt din insändare.

Vi har en vision. Det har även du. Eftersom att du skriver en insändare är jag övertygad om att du vill ta ansvar för vad du skriver. Därför bjuder jag in dig att delta och föra in dina tankar i projektet. Området ska leva av egen kraft, där kultur, idrott, ungdomar, vuxna, utbildning, utveckling, historia, turism strålar samman i världens mest miljöinriktade arenaområde. För framtiden. För Bollnäs.

Ulf Andersson

VD Bollnäs Arena

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons