Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En underskrift för de ALS-drabbade

Det började i Nyköping. Nu har den spridit sig över hela landet, namninsamlingen för att hjälpa dem som drabbats av sjukdomen ALS, skriver signaturen MoSa.

Annons

Den startades i förtvivlan över att ingen neurolog ville/vågade eller kunde hjälpa våra ALS-drabbade att testa läkemedel, så kallade särläkemedel, eller ges möjlighet att delta i de tester som pågår.

Här sitter jag nu, en hälsingejänta som växte upp och hamnade i Södermanland där jag träffade mitt livs kärlek som är ALS-drabbad sedan femton månader. Hoppets låga som var på väg att falna har blossat upp igen. Kanske, kanske får han chansen att återigen åka upp till sommarstugan i Bjåsta som han älskar och lagt ner så mycket tid och arbete på. Lugnet, tystnaden och fåglarnas sång kanske åter får strömma igenom honom tack vare namninsamlingen.

Vecka 34 börjar den första sammanställningen av listan och jag beräknar att vi kommer att kunna lämna in den till regeringen i slutet av augusti. Fortsätt skriva under. Namninsamlingen kommer att fortsätta tills alla ALS-drabbade har fått en chans att testa nya läkemedel. Vi har i dag nästan fyra tusen namnunderskrifter.

Monica Salomonsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons