Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En ugn står i vägen för flytt, enligt V

/

Under måndagens kommunfullmäktige fick Hudiksvalls invånare äntligen ett besked på var majoriteten står i frågan om att flytta restaurang- och livsmedelsprogrammet upp till Bromangymnasiet, skriver artikelförfattarna.

Annons

Under måndagens kommunfullmäktige fick Hudiksvalls invånare äntligen ett besked på var majoriteten står i frågan om att flytta restaurang- och livsmedelsprogrammet upp till Bromangymnasiet. En fråga som under en längre tid har behandlats och talats om i hela vår kommun. Alliansen stod enade bakom förslaget och tycker att det är självklart att alla våra gymnasieelever ska finnas under samma tak samt att det är en fantastisk chans för att investera i vår kommunala gymnasieskola med ett nytt och fräscht kök. Denna fråga har varit lite av en het potatis då både elever och lärare har uttryckt sin önskan att få flytta bort från CUL och upp till sina arbetskamrater och kompisar. Utöver det så har även kommunen tidigare beslutat att man ska prioritera att all kommunal verksamhet ska finnas i kommunens egna lokaler och att man enbart ska hyra av en annan part i absoluta nödfall.

Trots det valde nu majoritetspartierna S och V i Hudiksvalls kommun att rösta nej till tilläggssatsen som Centerpartiet redovisat i sin budget och som hela Alliansen stod enade bakom. Argumentationen bakom detta beslut skedde mellan Richard Schleevoigt (M) och Daniel Pettersson (V). Pettersson pekade på en ideologisk skiljelinje mellan vänstern och högern när det kommer till denna typ av beslut. Där vänstern satsar på mer estetutbildningarna medan högern satsar mer på praktiska och lärlingsutbildningar. Detta var en beskrivning som även Schleenvoigt var villig att erkänna och valde att förstärka med att arbetsmarknaden just nu skriker efter kockar och serveringspersonal och ansåg således att kommunen bör lägga ett fokus på dessa ämnen. Schleenvoigt

M påpekade även att i alliansen så förstår vi att alla de elever som går på Bromangymnasiet gör det med målet att efter utbildning få ett jobb och då är det konstigt att man inte ger gehör till en arbetsmarknad som skriker efter utbildade ungdomar. Trots dessa argument så avslutades debatten med att Petterson nämner att det är en ugn som inte går att flytta på som omöjliggör att restaurang- och livsmedelsprogrammet skulle flyttas in till de tidigare estetlokalerna. Detta mycket underliga argument som enkelt går att förbises genom att flytta på några väggar runt ugnen var det slutliga argumentet som gjorde så att majoriteten S och V samt hälften av MP valde att rösta ner förslaget.

Så restaurangbranschen, alla elever och lärare på Broman, S, V och MP struntar i era åsikter och kör sitt egna race. Vi i Ung Allians Hudiksvall hoppas verkligen på att vi snart ser ett nytt val i kommunen och att Alliansen än en gång får möjligheten att ta de beslut som vår kommun och dess invånare förtjänar.

Anton Stark (CUF)

ordf. Hudiksvall

Richard Schleenvoigt (M)

KF-ledamot Hudiksvall

Willhelm Westberg (CUF)

v. ordf. Hudiksvall

Petter Pettersson (MUF)

ordf. Hudiksvall

Matilda Engblom (CUF)

Hudiksvall

Adam Rydstedt (MUF)

ordf. Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons